• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
Здравейте гост! Вход Регистрация


Рейтинг:
  • 57 Гласа - 3.23 Средно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Регистри в Държавен Архив и ЕСГРАОН
#44
(07-08-2015, 05:04 PM)OTF Писа: Pillar - с писмо до кмета каква информация можеш да получиш, при условие, че общините поддържат регистри на населението, справки по които можеш да получиш (така си мисля) само във формата на официален документ (удостоверение за наследници, препис-извлечения от съставени актове по гражданско състояние и т.н.)?  Или имаш предвид, че само изпращаш искането за съответната административна услуга с писмо (и банково извлечение за таксата), а след това си получаваш официалния документ?

Практика различна - в Пловдив и Пазарджик пишат отговор какво са отрили. Тъй  като пътувам много не е проблем да отскоча до тези две общини и да платя на място и да получа заверено фотокопие на страницата на регистъра за населението или заварено фотокопие на акта (раждане, смърт, брак). Не съм искала препис извлечение, директно искам фотокопие на съответната страница. Предполагам, че не би било проблем да се плати по банков път....

Община Карлово и Попово ми изпратиха с отговора  си и заверено копие на съответните актове  - без да плащам нищо, като при Попово бяха повече от 10 документа. 

Община Луковит в отговора ми отказаха да дадат фотокопие на смъртен акт, защото нямам удостоверение за наследници на съответно лице (като показах това писмо на началник ГРАО в Разград, коментара бе, че не вярно това, т.е. най- напред се дава акта, че да се издаде удостоверение за наследници и тези от Луковит не знаят последните промени в законите). Но писмото отговор на Луковит бе толкова изчерпателно с дати, имена - родители на починалия и т.н., че дори и да ми дадат фотокопие на акта няма да науча нищо ново....(служителката от Луковит бе много дружелюбна и по този начин ми помогна).

Община Елена - от там исках удостоверение за наследници на човек починал 1901г. - не стана, но получих частично информацията за живите наследници (но напълно достатъчна за моите цели) , която бих получила ако имах в ръцете си удостоверението.  

Община Белово  и община Голямо Белово - търсиха много, но лицето, което търся е явно в Пазарджик.

Община Калугерово - много несериозни. Община Лесичово, където са прехвърлени документите по служба ГРАО Калугерово - (не съм писала писмо, просто ги посетих след като от Калугерово се мотаха половин година) дадоха заверени фотокопия на търсените от мен актове. Община Овчеполци - нямат нищо преди 1956 или там някъде....
 
Reply
  


Мнения в тази тема
RE: Регистри в Държавен Архив и ЕСГРАОН - от Pillar_of_fire - 07-09-2015, 05:13 PM
RE: Регистри в Държавен Архив и ЕСГРАОН - от yavor.gologanov - 01-12-2016, 04:49 PM
RE: Регистри в Държавен Архив и ЕСГРАОН - от yavor.gologanov - 05-02-2016, 08:50 PM
RE: Регистри в Държавен Архив и ЕСГРАОН - от yavor.gologanov - 01-04-2017, 10:51 PM
RE: Регистри в Държавен Архив и ЕСГРАОН - от yavor.gologanov - 01-06-2017, 09:31 AM
transfer - от emoentchev - 07-27-2016, 04:11 PM

Към форум: