Ние сме към 50% славяни, аз лично пък много държа, по женска линия и автозомно си личи най-добре !
Аз пък на разбирам, хората дето толкова се инатят за прабългарите, ние българите сме славяни, но по произход сме смесица от прабългари, траки( включително древни хора от време оно ,които траките са претопили) и славяни, имаме и към 10% особенно по мъжка линия събирани от кол и въже, но то това всеки народ го има в различен процент. Просто още не знае,кое е от прабългарите, може би Q, но ще видим,когато имаме 100 добре тествани прабългари ще говорим , а много ясно,че сме и техни наследници! Може пък да е по женска? Кой знае, аз не. Всички народи по света са смесица, просто в разбилни пропорции.
А вчера при Хаджи Тошко, този Стамов каза нещо, което и на мен ми прави впечатление за мен самия, колкото повече се интересувам,колкото повече резултати виждам ,все повече се връщам към написаното в учебниците по История
Но не виждам повод да спорим, все пак всички тук сме единомишлениции се опитваме да изясним нещата