• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
Здравейте гост! Вход Регистрация


Рейтинг:
  • 36 Гласа - 2.36 Средно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Българин блогър по ДНК генеалогия!?
#1
Някой да е чувал за Стоян Динков?
Сега попаднах на неговия блог, където явно иска да се изявява като специалист.
На пръв поглед не мога да определя откъде преписва - понеже свързва всичко с някакви тюрки, вероятно от някой пантюркистки форум.

http://stdinkov.blogspot.com.au/
МтДнк: Т2
 
Reply
#2
А-а-а-а пише, ама дали се е тествал....
 
Reply
#3
(05-18-2015, 12:38 PM)genefan Писа: Някой да е чувал за Стоян Динков?
Сега попаднах на неговия блог, където явно иска да се изявява като специалист.
На пръв поглед не мога да определя откъде преписва - понеже свързва всичко с някакви тюрки, вероятно от някой пантюркистки форум.

http://stdinkov.blogspot.com.au/

Много хора са чували, това е един от най-отявлените пантюркисти в България. Rolleyes
Разбира се като всеки любител на тюркската теория е евроазиатец и мултикултуралист, повече даже и от повечето панслависти. Wink

Доскоро блогът му беше пълен с абсурдни текстове и теории от ранга "българите са ептем тюрки от началото до края" и "добре че са османлиите че ако не бяха тия 500 години щяхме да сме бетер циганите". Но си е разчистил блога от старите бисери незнайно защо и е започнал да пише за генетика. Негова си работа, в Нета и без стария му блог има от писанията му да се ориентирате:

Османската империя спаси българския народ


Османската империя е повече от първия Рим

Българите в три държави с три монотеистични религии


Ще му прегледам сегашните напъни в новото му амплоа на блогър-генетик, но още от сега предполагам какво ще видя. Big Grin
J2b1-M205
 
Reply
#4
ха, ха-грантов политик, грантов "историк", грантов "генетик". С последните две "науки" борави с лекотата, с която селският олигофрен си върти патката насред мегдана. Не се е изследвал, като повечето всезнайковци от целия спектър, щото макар и убеден, че 2/3 от съвременното население е с "тюркски" произход, то не се знае дали няма да излезе от другата третина. Smile
EU-92
R-YP617*(341019,YF02433)
E-V13-BY4523(364883, YF05703)
R1a-Z93-Y15121-Y5271*(364878, YF06450)
J2a-M67-PH2758(366674, YSEQ2606)
J2a-L25-PF5350*(364879, YSEQ2347)
E-V13-FGC11450*(407620,YSEQ3598)
I2a-Y3548*(366675, YF07848)
I2a-Y3548*(414297, YF07821)
U4c1a
 
Reply
#5
И той Q ли е или N или се срамува да каже,че е I2a-Din или пък E-V13 или пък най-вероятно даже не се е тествал, какво да се занимаваме с такива
EU-100
J-CTS6061
H2a2a1
 
Reply
#6
(05-18-2015, 09:30 PM)dilow Писа: ха, ха-грантов политик, грантов "историк", грантов "генетик". С последните две "науки" борави с лекотата, с която селският олигофрен си върти патката насред мегдана. Не се е изследвал, като повечето всезнайковци от целия спектър, щото макар и убеден, че 2/3 от съвременното население е с "тюркски" произход, то не се знае дали няма да излезе от другата третина. Smile

Реших да започна от началото на статиите му и така да му прегледам календарно творенията и още при първата простотиите му надминаха всичките ми очаквания. Big Grin Big Grin Big Grin

Европейските R-ове били още от неолита, та дори от по-рано тюрки - от Атлантика до Сахалин. Big Grin

Тюрките от Централна Азия били толерантни към лактозата.

При останалите, които не са белязани от Бога, ако на бебе дадеш кобилешко мляко, то ще умре на място. Confused Undecided

Американските индианци и те били на тюрки и разбира се били толерантни към лактозата, как иначе.

И въобще тоталната глупост, че само толерантни към лактоза могат да ядат кисело мляко, сирене и т.н. ферментирали продукти - в България процента толерантност е само около 50-тина (не ми се рови), така че е 50/50 шанса да се окаже, че съм нетолерантен към киселото мляко което толкова обичам, без да го забележа.   Big Grin

Гена за лактозна толерантност е снип!!! Idea

Изключено е всякакво смесване между тюрки и иранци, демек ако както предполага Z93 е тюркска линия (не знам дали си има хабер, но споменава Андроново), то тя не се среща примерно сред индийци и пущуни.

Тъй като няма смесвания, няма и монголоидни черти сред иранците. За справка.

Няма ирански народ, практикуващ изкуствена деформация на черепа, а това е типично тюркска практика характерна за тюркските народи - скити, сармати, тохари, кушани ... Big Grin Big Grin Big Grin
J2b1-M205
 
Reply
#7
Преди време се излъгах да купя една негова книга - 'Туран - от Скитите и Хуните до Тюрките и Българите', прочетох я до към 3-тата страница сега я ползвам за подложка за мишката.
 
Reply
#8
(05-18-2015, 10:56 PM)ymgologanov Писа: Преди време се излъгах да купя една негова книга - 'Туран - от Скитите и Хуните до Тюрките и Българите', прочетох я до към 3-тата страница сега я ползвам за подложка за мишката.

Можеш ли да я сканираш и да ми я пратиш? Angel
J2b1-M205
 
Reply
#9
аз май не съм толерантен, хапва; кашкавал и мляко понякога,но често ми става гадно , за тоз човек аз не съм българин Sad
EU-100
J-CTS6061
H2a2a1
 
Reply
#10
(05-18-2015, 11:23 PM)Yaan Писа: аз май не съм толерантен, хапва; кашкавал и мляко понякога,но често ми става гадно , за тоз човек аз не съм българин Sad

Хората с нетолерантност могат да ядат кисело мляко и кашкавал, предполагам при теб проблема е друг. Дори при хората с нетолерантност, чаша прясно мляко в повечето случаи не е проблем, а от киселото съвсем спокойно могат да изядат кофичка, че и две. Или парче от 200 грама сирене или кашкавал, което е нормален прием за един ден.

Толерантността най-вероятно се е развила при примитивни неолитизирани номади в Западна Европа или Северна Африка, които са нямали технологии за ферментация и са консумирали млякото млякото сварено или даже сурово. При всички развити животновъдски общества из Европа, Азия и Африка се консумира доста мляко чрез най-разнообразни негови производни посредством ферментация, така че такава мутация при тях просто е ненужна. Примерно при тюрките процента на толерантните е доста нисък, което не им пречи да се наливат с кумис. Опратно на твърденията на г-н Динков, при индийците процента на толерантните е по-висок и в кухнята им присъстват много и разнообразни млечни продукти, дори в чая си слагат мляко. Да не забравяме статута на кравата в тази страна!

При нас най-вероятно гена е пристигнал дифузно от Северозапад през Бронза и в последвалите времена. На по-подробните карти добре си личи най-високата концентрация в СЗ Европа и радиалното намаляване във всички посоки. Но мисля че има още една концентрация при някои араби.
J2b1-M205
 
Reply
  


Към форум: