• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
Здравейте гост! Вход Регистрация


Рейтинг:
  • 23 Гласа - 3.26 Средно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Помаците
#31
Здравей Пилар, да за същия човек става дума.
mtDNA: T2f2
Y-DNA: R1b1a1a2a2c1a1a3 (A1777/BY611/Y10789)
 
Reply
#32
Ха, разбирам, че това е този, който току-що се изключи от Българския проект с причина: Turk. Важно е съмосъзнанието, все пак.
МтДнк: Т2
 
Reply
#33
(03-06-2018, 01:19 AM)genefan Писа: Ха, разбирам, че това е този, който току-що се изключи от Българския проект с причина: Turk.  Важно е съмосъзнанието, все пак.

Фенке, не е същия човек. Това са два съвсем различни мъже.
 
Reply
#34
(03-05-2018, 07:04 PM)Pillar_of_fire Писа:
(03-05-2018, 03:03 PM)Trifud Писа: Винаги съм бил заинтересован от източната и северната част на област Драма в Гърция, понеже там са живели помаци до 1923 година. В западната част са живели турци и българи според редица източници от 19 и 20 век. Но ДНК тестовете опровергават тези данни.

Преди време като правих ФФ на жена ми, й се появи съвпаденец - някакъв турчин с корен от село Елес. За щастие Елес е спадало към Неврокоп, а за тази околия имам много османски документи. След подробен анализ стигнах до заключението, че местното население е било ислямизирано под въздействие на юруци и дори нещо повече - в по-късни документи се наблюдават юруци с нетюркски произход ако се съди по имената.

Днес ми писа един турчин, който на автозомния тест излиза чист балканец и съвпаденец на жена ми. Корените му от село Бук и село Карлъково пак Драмско. И двете села са известни в литературата като турски.

В турското село Дъбница от българската страна на границата пък научаваме от османските регистри, че е вървял ислямизационен процес през 16 век.

Явно голяма част от турското население на Драма и Неврокоп, ако не всичкото, всъщност представлява помаци, които са минали на турски език.

Привет Трифуд, дали това е човека, с който си писах тези дни, който е съвпаденец и на Стефан Влахов, сестра му и майка му?  Отделно в  My Heritage e съвпаденец и на брат и сестра, първи братовчеди на майка ми, но не и във  FTDNA.


Здравейте Трифуд и Пилар,

Аз също съм съвпаденец на Стефан Влахов, майка му и сестра му. По мои предположения майка му Надка е сестра (или първа братовчедка) на пра-баба ми която е родом от с.Розово (до Брацигово).

От известно време си играя с ексел да групирам съвпаденци в клъстери и сред тези, които ми излязоха общи съвпаденци по линията Влахови се открояват:

- Daniel Kaniewski (осиновен в САЩ от Румъния, баща му е циганин а майка му според него е от северна Гърция).
- Орхан - писах на имейла оказа се, че е възрастен дядо който е роден в Добрич и сега живее в Истанбул.
- Leda Bournou - Гъркиня от южна Гърция, мисля, че баща и е грък от Бурса/Измир.

Набелязал съм да пиша емайли на други общи съвпаденци, защото по тази линия наистина клъстърът е доста голям.

Вие какво знаете за родата на майката на Влахов? Пада ли ви се и на вас някаква роднина?
 
Reply
#35
Петракис, можеш да видиш мейла ми от съвпаденеца Влахов и да ми пишеш на мейла. С радост ще ти отговоря.
 
Reply
  


Към форум: