• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
Здравейте гост! Вход Регистрация


Рейтинг:
  • 37 Гласа - 2.73 Средно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Алтернативна история
#1
Lightbulb 
(12-09-2014, 12:39 PM)genefan Писа: Никой българин не може да бъде сигурен откъде са дошли предците им преди началото на 19 век.

Я да видим какво намерих тук за Банатските българи, закоито е документирано, че са дошли от Северозападна България след Чипровското въстание.

 Банатските българи се обособяват в отделна българска етно-религиозна група със свои отличителни особености. Днес тези наши сънародници изповядват католицизма, говорят свой диалект с корени от старинните източнородопските говори.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B...1%80%D0%B8Какво стана сега, в сърцето на Западнобългарските говори, някога са говорили ИЗТОЧНОБЪЛГАРСКИ РУПСКИ диалект. Това се е запазило застинало във времетои сред Банатските българи, докато в много други райони на страната говорът се е изменил според прилива на нови заселници.

Ново потвърждение на моята теория, че Торлаците, включая Фиромците са се продвижили на изток и юг едва в по-ново време, като са донесли своя говор на чужди територии.

Не че се заяждам Фенке, но предполагам човека който както ти написа в мейл-групата НАУЧНО щял да докаже , че българите произхождат от Югозапада, е Йордан Табов, нали така? Smile

Има интересни теории признавам, но това че вярва и цитира Фоменко автоматично го прави ненаучен във всички научни среди извън популиска ниша в Русия и някои групи, любители на алтернативна история.

А кой е Фоменко? Ами пред него Кльосов е като първолак фантазьор пред учител по театрално майсторство, а теориите на Кльосов пред неговите са като рисунка на дете от детската градина пред картина на Салвадор Дали (от най-откачените). Big Grin

Ето някои твърдения на Йордан Табов:

Българите са ваяли антични статуи през турското робство ... Египетските мумии са от времето на Великите географски открития, твърди математикът


Последният владетел на Първата българска държава Иван Владислав (1015-1018) и Иван Шишман (1371-1393), последният владетел на Втората българска държава, са - грубо казано - едно и също лице. Този владетел се е казвал Иван Владислав Шишман ... Василий II = Йоан V + Баязид I Светкавицата (превзел столицата на Второто българско царство Търновград) ... Кога Аспарух стъпва отсам Дунав? Според Йордан Табов това събитие се припокрива в IV, VII и ХI в.


Ето малко и от Фоменко:

ЗАВОЕВАНИЕ АМЕРИКИ - Ермаком-Кортесом и мятеж Реформации глазами "древних" греков

Можете само да прегледате заглавията в Съдържанието, и ако нещо много ви изуми да влезете в съответната глава и да погледнете някоя и друга дата, достатъчно е.

А ето отново заглавието с мои пояснителни линкове:

ЗАВОЕВАНИЕ АМЕРИКИ - Ермаком-Кортесом и мятеж Реформации глазами "древних" греков

Тук повечето е Съдържание без линкове, но е напълно достатъчно.

Това е от старите класики.

За тези които не знаят, че Христос (Император Андроник) е Цар на славяните.

Това не е на Фоменко, но е всепризната класика в жанра. Big Grin
J2b1-M205
 
Reply
  


Мнения в тази тема
Алтернативна история - от DarkBulgarianSubject - 12-09-2014, 01:30 PM
RE: Клъстъра на Дилов - от genefan - 12-09-2014, 01:36 PM
RE: Клъстъра на Дилов - от dilow - 12-09-2014, 01:46 PM

Свързани теми...
Теми: Автор Отговори: Преглеждания: Последно мнение
  Алтернативна генетика-геногеография или чалга-история? dilow 3 1,683 05-08-2016, 11:46 AM
Последно мнение: Pillar_of_fire

Към форум: