Форум за Българска ДНК Генеалогия
Архивни български данни на FamilySearch.org - Версия за печат

+- Форум за Българска ДНК Генеалогия (http://dnagenealogy-bg.org/mybb)
+-- Форум: Новини и известия (http://dnagenealogy-bg.org/mybb/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Форум: Фирми, продукти, промоции (http://dnagenealogy-bg.org/mybb/forumdisplay.php?fid=49)
+--- Тема: Архивни български данни на FamilySearch.org (/showthread.php?tid=839)Архивни български данни на FamilySearch.org - genefan - 11-30-2019

FamilySearch e сайт със събрани архивни данни от Мормоните от Юта. Както знаете, те бяха едни от пионерите в генетичната генеалогия, навремето имаха сайт на фондацията Соренсон, където предлагаха даже безплатни тестове 12 STR маркера за тези, които могат да представят родословие до преди 1900г. 
Бях чувала, че също са идвали в България в зората на демокрацията с предложение безплатно да филмират и качат държавните архиви с актове за раждане, смърт, женитби и пр. Тогава уж им били отказали, но се оказва, че все пак са копирали някои от най-старите архиви, но не за цяла България. Другото добро за нас е, че тази информация се предоставя безплатно, а не като на Ancestry MyHeritage срещу сериозен абонамент. Изисква се само регистрация и може да почнете да се ровите в архивите, които за съжаление не са дигитализирани и поне аз имам проблем да разчитам някои от почерците на служителите.

Например при търсене в каталога за  Bulgaria,Sofiya, излизат всички софийски села, което беше от интерес за моето родословие, но Сливен го няма.
https://www.familysearch.org/search/catalog/results?count=20&placeId=164779&query=%2Bplace%3A%22Bulgaria%2C%20Sofiya%22


RE: Архивни български данни на FamilySearch.org - Yaan - 12-03-2019

Интересно, благодаря ти ,Фенке Smile