Форум за Българска ДНК Генеалогия

Оригинален вид: Архивни български данни на FamilySearch.org
В момента разглеждате олекотената версия. Вижте оригиналния вид с форматирано съдържание.
FamilySearch e сайт със събрани архивни данни от Мормоните от Юта. Както знаете, те бяха едни от пионерите в генетичната генеалогия, навремето имаха сайт на фондацията Соренсон, където предлагаха даже безплатни тестове 12 STR маркера за тези, които могат да представят родословие до преди 1900г. 
Бях чувала, че също са идвали в България в зората на демокрацията с предложение безплатно да филмират и качат държавните архиви с актове за раждане, смърт, женитби и пр. Тогава уж им били отказали, но се оказва, че все пак са копирали някои от най-старите архиви, но не за цяла България. Другото добро за нас е, че тази информация се предоставя безплатно, а не като на Ancestry MyHeritage срещу сериозен абонамент. Изисква се само регистрация и може да почнете да се ровите в архивите, които за съжаление не са дигитализирани и поне аз имам проблем да разчитам някои от почерците на служителите.

Например при търсене в каталога за  Bulgaria,Sofiya, излизат всички софийски села, което беше от интерес за моето родословие, но Сливен го няма.
https://www.familysearch.org/search/cata...0Sofiya%22
Интересно, благодаря ти ,Фенке Smile