Форум за Българска ДНК Генеалогия

Оригинален вид: Расизмът отне титлите на д-р Джеймс Уотсън
В момента разглеждате олекотената версия. Вижте оригиналния вид с форматирано съдържание.
Една новина се върти напоследък за откривателя на генетичния код Джеймс Уотсън, за което е получил Нобелова награда. Той е обвинен в расизъм, че изкарва черната раса по-нискоинтелигентна от бялата въз основа на вродени генетични данни, за което са му отнети всички научни титли. Преди време пък той сам си продаде Нобеловия медал.

 https://www.dnes.bg/science/2019/01/15/b...syn.399234

Това пак предизвика дискусии дали неговото изследване е изобщо достоверно и дали истината трябва да се прикрива поради прословутата "политическа коректност".
Някои, които познават учения лично, го описват като "very opinionated and unpleasant person". Това всъщност ме кара да мисля, че като повечето гении той е вероятно високофункциониращ Аспергер, на които им липсват "социални умения". Типично за тях е да са директни с истината, ако са дълбоко убедени в нея, без да мислят как ще се почувстват другите, нещо повече, те не могат да си обяснят как някой може да отрича и да се засегне от това.
Колкото дали черните са умни, напоследък гледам ТВ състезанието Child Genius UK и забелязвам, че има даже непропорционално голям брой негърчета сред участниците. Докато китайчетата и индийчетата там са явно плод на родителски амбиции и зубрене от ранна възраст, при липсата на такава традиция при африканците, те си бяха явно естествено умни.
Който следи предаването ще се убеди,че гениите съществуват и постепенно може да ги разпознаеш даже само като погледнеш такива деца. Но...както споменах повечето вероятно страдат от някаква форма на аутизъм, при тях мозъка работи различно от обикновените хора, затова са способни на неща, които ни се виждат невероятни.

https://www.dailymotion.com/video/x3v7v5h
Горките деца... :/
... За Нобелова награда ще е откривателя на "гена на късмета" Smile)) ... някой и гений да е и най-най да е - няма ли Късмет си е "жив зян" Big Grin
(01-29-2019, 09:50 PM)Ivan Писа: [ -> ]... За Нобелова награда ще е откривателя на "гена на късмета" Smile)) ... някой и гений да е и най-най да е - няма ли Късмет си е "жив зян" Big Grin
Народът е казал: Има врат на кмет, ама няма късмет.
The Pink Nazi's strike again Sad