Форум за Българска ДНК Генеалогия

Оригинален вид: Reference populations
В момента разглеждате олекотената версия. Вижте оригиналния вид с форматирано съдържание.
Според вас коя компания има най-много хора и страни като reference populations? За броя на сниповете знам, че на всички са около 500 хил. За ФТ и дналанд съм забележил, че има очебийни отклонения и там нямам смисъл да правя автозомен тест за сега. По-скоро кое е по-добро като Reference populations за автозмен тест от следните- 23, анкестридна или дженографик? Smile
ха, ха-не си давай парите залудо, всички са ментърджии. Smile

td120

Gedmatch. Саде не знам защо някой се назлъндисва да ги качва там,когато:
1.Пари не щат
2.Работят неуморно да развиват сайта
3.Има широк набор от калкулатори за люде с разнообразен произход (и да,гаче някои да са по-добри от тези на големите компании !!!)
4.Голям набор от инструменти
5.Можете да обследвате подробно съвпаденци и техни съвпаденци-нещо,което никоя от другите компании не позволява
6.С/у сума от 10$/месец(еднократно...когато ви кефне) имате достъп по триангулация и съвпадения по сегмент сред огромния брой членска маса на сайта


Това за етнически разбивки следва да е последен дерт,според мен. Освен ако субектът не е осиновен , няма данни за етническия му произход,а го гризе любопитство...Освен това са неточни. Ако си поколения от Британските острови- LivingDNA или 23андме. Ако си от някъде другаде- тест в някоя голяма компания и ъплоуд в gedmatch и конкуренцията.
Хвърлете един поглед на тез писания:
http://familyhistorydaily.com/genealogy-...son-guide/
https://dna-explained.com/which-dna-test-is-best/
и .т.н.

Dna.land не правят и не продават тестове. Просто мяташ на сайта им файла на друга компания. А,и калкулаторът им беше брутално точен в моя случай - аз съм 88% Balkan ! (има хас...)Е,и?На такава разбивка ли се надаме?И хайде,да е най-подробна-какво ме интересува дали наподобявам тесалийски гърци с 35% ,швабите с 5% , финки с 2% ?

Ancestry и 23andme не приемат upload на файлове от други тестващи компании.
ФТДНА  по принцип приемат(от Ancestry ,23 и  MyHeritage),обаче тъкмо в момента услугата се е изпортила и потребители плачат. И трябва да платите на братовдчеда Бенет 19$,за да изплюе една етническа разбивка,която хвърля в потрес 75% от потребителите и за да ви даде само сигурните съвпаденци от порядъка дете-брат/сестра-2ри-3ти братовчед и дотам...  (distant и speculative matches са изключени-за да ги видите,трябва да си купите Family Finder и да ви минат по стандартната процедура...не се наядоха...)


Та ако съм аз- FTDNA и upload в Gedmatch (и чак после в MyHeritage...Dna.land..или там каквото..) и Promethease(евтинджос),ако ме интересуват здравни хави...

P.S. Ако е само за етническа разбивка - виж горното мнение  Big Grin
за Гедматч и Промети си мислех, обаче ще си направя първи най-вероятно в 23, защото дават и мтДНК, а аз още не съм изследвал. Освен това си мислех и за Хромозом Мапър http://dnagenealogy-bg.org/mybb/showthread.php?tid=25 Все пак най-бърз май беше Май Херитидж?